niedziela, 11 listopada 2007

Rolada z mięsa mielonego

(przygotować analogicznie jak kotlety mielone)

Składniki:
*500g mięsa mielonego(drobiowe, mix wołowo-wieprzowy)
w zależności od rodzaju użytego mięsa przybierze ono kolor jaśniejszy lub ciemniejszy!
*1 duża cebula
*1-2 suchych bułek
*przyprawy
*jajko
*bułka tarta
*olej

Wykonanie:
Mięso wymieszać z bardzo drobno pokrojoną cebulką, dodać uprzednio namoczoną w wodzie i odciśnietą bułkę, sól, pieprz, czerwną paprykę. Wysmarować naczynie żaroodporne tłuszczem i podsypać bułką tartą, żaroodporne i uformować w nim mięso w prostokąt, roladę i piec w temp.180st,niecała godzinę. Można a nawet warto gotowe mięso polać sosem np. grzybowym lub do pieczeni.

Brak komentarzy: