(analogicznie jak rolada z mięsa mielonego)
Składniki:
*500g mięsa mielonego(drobiowe, mix wołowo-wieprzowy)
w zależności od rodzaju użytego mięsa przybierze ono kolor jaśniejszy lub ciemniejszy!
*1 duża cebula
*1-2 suchych bułek
*przyprawy
*jajko
*bułka tarta
*olej
*ew.zielona pietruszka
Wykonanie:
Mięso wymieszać z bardzo drobno pokrojoną cebulką, dodać uprzednio namoczoną w wodzie i odciśnietą bułkę, sól, pieprz, czerwną paprykę. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanej patelni, z obu stron. Można dodać w trakcie mieszania mięsa z resztą składników drobno posiekaną natkę pietruszki. Podobnie jak roladę warto kotlety polewać jakimś sosem i koniecznie podawać z czerownymi buraczkami;)
niedziela, 11 listopada 2007
Kotlety mielone
Posted by e.s at 14:51
Labels: cebula, jajko, mięso mielone
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz