środa, 16 stycznia 2008

Spagetti z kurczakiem w sosie paprykowo-śmietanowym

Składniki:
*kurczak(filet np. podwójny dla 4 osób)
*1 papryka
*1 cebula
*czosnek 1 ząbek
*10 dkg pieczarek
*olej do podsmażenia
*śmietanka
*przypraw: pieprz, sól, papryka słodka
Czas sporządzenia potrwy ok. 30min.

Wykonanie:
ugotowane, rozdrobnione mięsko z kurczaka podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu , dodając drobno pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę czerwona( uprzednio sparzoną)oraz pieczarki. Wszystko smażyć aż do miękkości i uzyskania sosu, który następnie rozrzedzić wodą, i dodać śmietanki(od 18%w górę:), zagotować, dodać przyprawy!
W międzyczasie ugotować dowolnie wybrany rodzaj makaronu, podawać polany sporządzoną potrawką w sosie. Mam nadzieje palce lizać:)

Brak komentarzy: